Het stupide politiek correct-gedoe viert in Duitsland weer eens hoogtij. Het in Friedberg gevestigde Wernher-von-Braun-Gymnasium zal van naam veranderen. Wellicht zal het de momenteel hype naam van Nelson Mandela krijgen. Hoewel de naam von Braun internationaal gekoppeld wordt aan de pioniersjaren van de ruimtevaart en hij aan de basis ligt van de bemande ruimtevluchten naar de maan, berust er in bepaalde kringen in het huidige Duitsland een taboe op zijn naam. Hij wordt er vereenzelvigd met de 20.000 doden van het KZ Mittelbau-Dora. Hoewel daar de V-1's en de V-2's gebouwd werden, had von Braun niets te maken met de massaproductie ervan. Hoewel hij deze eerste raketten mee ontwikkelde, had hij geen uitstaans met de onmenselijke toestanden in het concentratiekamp. De daarvoor verantwoordelijke SS-lieden werden na de oorlog veroordeeld. Hij was uitsluitend een technisch ingenieur en geen kampcommandant. Het is alsof men Albert Einstein verantwoordelijk wil stellen voor het afwerpen van de atoombommen op Hiroshima en Nagasaki.
Kortom het politiek wereldje draait in Duitsland weer eens vierkant. Henryk M. Broder schreef ooit dat hoe langer Adolf Hitler dood is, de weerstand tegen hem groter wordt.
In het verleden verschenen van mijn hand al tientallen boeken en brochures over diverse figuren uit de geschiedenis van de Vlaamse Beweging en de collaboratie in Europa. De belangrijkste zijn o.a. Hendrik Jozef Elias, Reimond Tollenaere, Odiel Spruytte, Jeroom Leuridan, enz. Meer inlichtingen vindt u op mijn webstek. Met deze blog wil ik in de toekomst berichten over mijn nieuwe projecten en over de literatuur die ik daarbij doorneem.