donderdag 17 mei 2012

Marcel Vercoutter

Gisteravond woonde ik in de Gentse Sint-Pietersabdij een eerste vergadering bij voor de geplande tentoonstelling "Onbekende beelden - sterke verhalen". De tentoonstelling zal van 17 november 2012 tot en met 20 april 2013 plaatsvinden. Bedoeling van de tentoonstelling is het brengen van de Belgische geschiedenis vanaf 1830 aan de hand van een reeks tot de verbeelding sprekende foto's. Bij iedere foto hoort een 'sterk' verhaal.
Een van de foto's uit mijn boek over Marcel Vercoutter werd door Bruno de Wever en Rudi van Doorslaer geselecteerd om het thema Oostfront naar voren te brengen. Uiteraard was ik onmiddellijk bereid om mijn medewerking aan dit cultuur-historische evenement te verlenen. De tentoonstelling zal begeleid worden door een catalogus in vierkleurendruk.

Asse: historische ruilbeurs

Op zondag, 20 mei 1012 vindt in het cultureel centrum "Den Horinck", Noorderlaan 20 in het Vlaams-Brabantse Asse de 17de Historische Ruilbeurs Vlaamse Beweging plaats. Normaliter vindt deze beurs steeds in oktober in Nijlen plaats. Thans krijgt deze beurs voor het eerst in Asse een verlengde. Voor meer informatie kunt u terecht bij Bob Wellens, Langestraat 38, 1730 Asse. Tel. 0474/99 03 43 of bob.wellens@skynet.be Ik zal er ook aanwezig zijn met een stand.
Uiteraard gaat de ruilbeurs in Nijlen op de derde zondag van oktober eveneens door.