donderdag 14 februari 2013

IJsland, Staf de Clercq en Leo Vindevogel

Hier dan het eerste berichtje van deze maand na een ietwat langere afwezigheid. Reden hiervoor zijn een korte reis naar het zuiden van IJsland. De tweede maal dat we dit fantastisch mooie eiland bezochten. Hierbij een paar beelden. Daarnaast was onze internet-pc een poos voor onderhoud in het 'ziekenhuis'.
Net voor we vertrokken, kreeg ik de exemplaren van het zevende deel van de Cahiers Staf de Clercq thuis bezorgd. Intussen ontvingen de intekenaars hun exemplaar.
De verkoop van de Frans van Immerseel-brochure verloopt prima. Nog een dertigtal exemplaren zijn beschikbaar. Ik ontving al heel wat aangename commentaren. Een paar mensen bezorgden me zelfs aanvullende documentatie. 
Inmiddels staat hoofdstuk XV van de Vindevogel-biografie op papier; dat hoofdstuk handelt over de maanden die hij in de gevangenis van Oudenaarde doorbracht. Hoofdstuk XVI belooft weer een zware dobber te zullen worden. Hierin zal ik het eigenlijke proces voor de krijgsraad van Gent behandelen. Ongelooflijk wat Vindevogel toen allemaal over zich heen kreeg.