zondag 15 juli 2012

Jan Frans Willems en allerlei

Nu het werk aan hoofdstuk X van de Leo Vindevogel-biografie-in-wording achter de rug is, krijg ik wat ademruimte tot na onze vakantie vooraleer de eigenlijke bezettingsjaren aan te vatten. Afgelopen week hadden Ann en ik in Gent een ontmoeting met Guido Moons en een medewerker van de VVB. In 't Voske bespraken we de voorstelling van de Vindevogel-biografie in september volgend jaar in Ronse. Het ziet er goed uit.
Vrijdag kwam vriend Luc de Bast nog eens langs met wat documentatie voor toekomstige boekprojecten. Hij bezorgde me tevens wat eigentijdse foto's van tekeningen van Finn Wigforss. Mijn Zweedse vriend Erik Norling die in Spanje woont, zond me ook een vooroorlogs boek (een politieroman) met tekeningen van Wigforss. In vrij korte tijd slaagde ik er toch al in een en ander over deze Zweedse tekenaar, die in Noorwegen woonde, bijeen te brengen.
Vanmiddag sloot ik dan de lectuur van de Jan Frans Willems-biografie van Ludo Stynen af. Later zal ik er een recensie aan wijden. Een stevige biografie met een degelijk en vernieuwend overzicht over het ontstaan van de Vlaamse Beweging.