woensdag 15 november 2017

Integraal Leven

Onlangs kon ik de hand leggen op een verzameling nummers van het nog maar moeilijk op te sporen tijdschrift Integraal Leven: tijdschrift voor Levenshervorming tot Arische Kultuur uit de jaren 1930-1933. Veel gegevens kon ik er nog niet over opsnorren. Dat wordt werk voor later en wellicht een artikel voor mijn geplande Curiosa-reeks.

2 opmerkingen:

  1. "Bedoeld worden o.a.: August Heyting met zijn Kelto-Germaanse Studiekring Yggdrasil, in 1936 publiceerde hij Yggdrasil of: Wereldbouw, een Germaanse Cosmogonie in drie delen; de groep rond Der Vaderen Erfdeel en het Nederlandsch Ario-Germaansche Genootschap dat het tijdschrift Integraal Leven uitgaf"
    Noot in het volgende document: https://pure.uva.nl/ws/files/4307447/58367_17.pdf
    Misschien heb je wat aan de informatie. "Der Vaderen Erfdeel" was een onderzoeksclub binnen de NSB die (mede) is opgericht door propaganda leider Franz Farwerck.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Beste meneer Verstraeten, ik zou graag met u in contact komen over deze tijdschriften. Ik doe onderzoek naar een Oostfront SSer die lid was van de Vereniging die dit tijdschrift uitgaf. Ik kan alleen nergens contactinformatie van u vinden. Misschien wilt u mij emailen op amritdirks@gmail.com? Veel dank! Amrit

    BeantwoordenVerwijderen