woensdag 1 augustus 2018

Leo Frenssen: non-conformist en populist

Momenteel werk ik aan een beknopte biografie van Leo(nard) Frenssen (1880-1946) die achtereenvolgens communist, vakbondsman, trotskist, weer communist, flamingant, utopist, zelfstandig leurder, politicus en voor alles non-conformist was.
De uit Limburg afkomstige Frenssen vestigde zich al voor de Eerste Wereldoorlog in Antwerpen. Alleen in een stad als Antwerpen kon hij tijdens het interbellum gedijen en geleidelijk aan uitgroeien tot een populair personage. Vooral na zijn verrassende overwinning tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 1938 bereikte hij met zijn Teknokratische partij het hoogtepunt van zijn populariteit. Met een fractie van zes man deed deze in alle opzichten merkwaardige Frenssen-partij haar intrede in de Antwerpse gemeenteraad. Later in april 1939 werd Frenssen ook nog tot volksvertegenwoordiger gekozen. Tijdens de bezetting hield hij zich gedeisd op de achtergrond. Maar na de bevrijding pleitte hij in de kamer onverschrokken voor mildheid jegens de talloze repressieslachtoffers (de "kleine garnalen") en steunde hij enkele families. Zoals tijdens het grootste deel van zijn leven was hij ook nu een roepende in de woestijn. Heel zijn leven was hij een pure idealist die streefde naar een geweldloze samenleving.
Op voorstel van uitgeverij DoorbraakBoeken schrijf ik thans een boek over leven en inzet van Leo Frenssen. Te verschijnen in het voorjaar van 2019.

2 opmerkingen:

  1. Hoe tijd en geld verspillen, om de goegemeente slapend te houden. En dan op de foto met helemaal rechts, een hoofdrolspeler in de door de hoernalistiek Ons Kent Ons totaal verzwegen belgische N-VA totaal repressie tegen lastige burgers, niet alleen puur crimineel in echte soviet stijl - geen 8 dagen maar levenslang levend begraven - met echte constructies van misdrijven door politie(kers!), parket en gerecht, als echte moordaanslagen mislukken, en ook niet alleen even misdadig administrtaief ondermeer met burgerlijke doodverklaring door een bewezen botte adresafschrijving, en dan ook geen ziekenkas meer maar wel de criminele en wereldunuieke superboetes opo leegstand, met daarop beslag bezit, weigering alle rechtshulp ook niet voor een minimale uikerung na vernietiging van zelfstandige arbeid en dus zonder inkomen, en zelfs niet voor een beroep tegen die botte weigering, afname papieren ID kaart en rijbewijs zonder teruggave (en andere echte totaal uitsluiting), enz enz t/m blokkering van de toegangspoort met schildering van een parkeervak pal ervoor, maar ook en last but not least, de reeds vermelde brutale en botte weigering van het aalmoes om te pogen te overleven - een foltering en sociale guerrilla, een vuile oorlogsmisdaad dmv honger tot de dood volgt. Terwijl de hoernalistiek zwijgt op bevel worden ook de websites hierover gewoon verwijderd door de grote profiteur en grote bedrieger BDW van de bende nieuwe vlaamse arrivisten. En zelfs in het buitenland waar men humanitaire hulp zoekt volgen zijn Europese aanhoudingsbevelen, de ene na de andere, zonder beroep tegen een afwijzing, maar steeds met andere truken en listen. Dat en nog veel meer heeft totaal geen nieuwswaarde voor de belgische hoernalistiek maar wel veel vuiligheid en ook uw boek. En al even schokkend op de foto is ook een typische hypocriet met het Catalaans lintje voor gevluchte Catalanen, die in alle luxe beschermd worden door deze belgische misdaad staat, en omringd worden door hordes topadvocaten en de beruchte hoernalistiek Ons Kent Ons, die zelfs plaastelijke reporters in Madrid elk contact verbieden met deze echt Vlaams zwaar en echt politiek omwille van politiek incorrecte mening en kritiek vervolgde vluchteling in Madrid. Wat een bedriegelijke show. doet u daaraan mee?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Eerherstel voor heksen en "populisten" uit het verre verleden, pure shows, dus totaal onnuttig en vooral gemakkelijk want niet verboden, dan ook niets over de heksenjachten hier en nu, op bevel. Bovenop in verband met Frenssen, een ongepast betiteling met "populist" gezien zoals "racisme" de negatieve betekenis die deze woorden onterecht hebben gekregen door linksen maar ok door schijnrechtsen inclusief de nieuwe en de nieuwste arrivisten, waaronder de beruchte DJ BDW, die zelfs zijn eigen moeder heeft gedumpt terwijl zijn even gruwelijke voorgangers mijn moeder hebben vermoord. Dit politiek gespuis gaat letterlijk over lijken voor hun belgisch profitariaat.

    BeantwoordenVerwijderen